Hvad bruges yogablokke til?

Yogablokke har eksisteret siden yogaens begyndelse. Og det giver god mening. Yogablokken er nemlig et fantastisk, ja næsten uundværligt, stykke udstyr på enhver yogarejse. Yogablokken bruges på alle niveauer indenfor yoga, lige fra den spæde begynder til den professionelle yogi eller yogiunderviser.

Yogablokke kan hjælpe dig med at:

  • komme dybere ned i dine splits, backbends og andre stræk
  • stabilisere og støtte dig i svære poses
  • øve korrekt kropsholdning
  • beskytte dine håndled, sener og muskler
  • opbygge styrke
  • koordinere sværhedsgrader
  • få gulvet/jorden til at føles tættere på

Yogablokken er typisk det første yogaudstyr en yogi investerer i – næstefter en god yogamåtte naturligvis. Dette skyldes bl.a. at yogablokken er et gennemgående redskab indenfor alle yogastilarter – uanset dit formål med yogaen. Brug yogablokkene under dine knæ når du mediterer, så du støtter dine led og sener eller træd fodballen op på en blok for at styrke din hasemuskulatur i wushu-stræk. Ja du kan ligefrem bruge dine yogablokke til fitness eller poweryoga som sjove forhindringer under cardio træning mm.

Eco-blokke til alle typer fitness

Eco-venligt træningsudstyr er tiltrækkende for de der dyrker yoga – og med rette. Yoga er ikke blot arbejdet med kroppen ud fra et fitness-perspektiv eller æstetik, men også sjælelige emner, såsom vores forhold til moder jord. Derfor giver det også mening, at man investerer mere bæredygtigt og miljøvenligt når det gælder udstyr til din daglige yoga – men måske også dine andre træningsformer?

Placer fx en blok på hver side af dig og prøv om du kan hoppe skiftevis ud på ydersiden af hver blok og tilbage mod dit center – start med at hoppe 20 gange ud til hver side. Tjek nu din puls – fik du varmen? Brug også en blok under halebenet når du strækker ud efter din træning så du bedre kan nå dine ankler i en forward-fold eller i dine splits. Du kan også placere en yogablok mellem dine knæ næste gang du lave mavebøjninger. På den måde aktiverer du dine mavemuskler, lårmuskler og sædemuskler og får mere ud af din daglige træning.

Et holistisk udgangspunkt for enhver fitnessform vil uden tvivl påvirke dine følelser når du bruger din træningsmåtte, dine blokke, dit træningshjul, massageudstyr eller noget helt andet. Der breder sig en ro i kroppen og plejer vores sind når vi kan glæde os over det udstyr vi omgiver os med.

Hvorfor kork yogablokke?

Hos YogASANA sælger vi udelukkende yogablokke i kork. Og hvorfor gør vi så det? Jo nu skal du høre. Blokke til yoga i kork har en stærk holdbarhed og fasthed, samtidig med at du får et god greb og et bæredygtigt produkt. Alternativer til yogablokke i kork kan være skum (hard foam), plastik eller træsorter som bambus mm. Disse typer har vi med fuldt overlæg frasorteret i vores udvalg af yogablokke af den simple årsag, at vi ikke kan stå inde for af enten miljømæssige hensyn eller i kvaliteten af din træningskomfort. Derfor finder du heller ikke discount-produkter eller ‘fast-fashion’-produkter hos YogASANA, men i stedet højkvalitetsprodukter, som vi selv bruger i vores daglige træning og kan stå inde for.

Veganske yogablokke med non-slip

Yogablokke i kork har et godt greb og en naturlig anti-glid effekt når du bruger dem udenfor din yogamåtte for maksimal stabilitet. En yogablok i kork er ikke kun trendy og æstetisk, men også en robust og langtidsholdbar løsning for minimalisten, som shopper med omhu for miljøet. Kork er rart at røre ved og de afrundede kanter på blokkenes form gør blokkene nemme at håndtere og mere behagelige at anvende.

Yogablokke i kork er et bæredygtigt valg

Kork udvindes af barken fra særlige egetræer og kan høstes uden at træet fældes. På den måde kan et træ leve et langt liv og gro kork-bark gang på gang i mange årtier. Barken høstes ved håndkraft med stor omhu for træets sundhed og videre livscyklus. Og fordi der ikke anvendes maskiner tilsvines økosystemet ikke – samtidig med at høstsæsonerne skaber arbejdspladser til lokalbefolkningen. Vores producenter anvender kork fra middelhavsområdet i sydeuropa og det gør at vi kan nedbringe CO2-aftrykket.

Kork er ydermere genanvendeligt og kan derfor recirkulere i andre produkter igen og igen. Det betyder også, at du en dag vil kunne sende din yogablok til genbrug med god samvittighed. Sælges den ikke til en anden glad yogi, så kan materialet nemlig genanvendes og blive relanceret som et helt andet produkt.

Kvalitets yogablokke til vores yogis

Er du på jagt efter nye, solide og superfede yogablokke? Hos YogASANA er en yogablok ikke bare en yogablok. Det er et essentielt værktøj, som vil unlocke nyt potentiale hos enhver yogi – uanset niveau og ambitioner. En yogablok kan hjælpe dig til at stabilisere en lang række poses, øge din styrke og støtte din kropsholdning under din træning eller når du strækker ud. Derfor er det også utroligt vigtigt, at du vælger det helt rigtige udstyr for dig.

Her hos YogASANA har vi tænkt længe over vores sortiment af yogablokke. Vi sælger ikke en yogablok uden at lære den at kende grundigt først. I skrivende stund er kork vores absolut foretrukne materiale og indtil noget bedre, stærkere og mere miljørigtigt dukker frem i yogabranchen (mod stærk forventning), så vil vi basere vores sortiment på det bedste af det absolut bedste.

Det skal du være opmærksom på når du køber kork yogablokke

En blok i kork vil ofte veje en smule mere end blokke i skum, men væsentligt mindre en blokke i træ. Tjek derfor produktets beskrivelse hvis vægten kan have betydning for din træning.

Savner du noget i vores sortiment?

Kontakt kundeservice og hjælp os med at blive bedre. Indsend information på dine produktønsker direkte via vores kontaktformular her og så tager vi et kig på det. Mange tak fordi du hjælper os til, at blive bedre.